A legjobbak, akiknek érdemes volt írni! <3

Repeat, please! :D


Na sziasztok! J

Végre elérkezett az a pillanat, amikor összeszedtem magam, és visszatértem ebbe a világba, amit nagyon-nagyon szeretek, és bár megfordult bennem, de nem szeretném feladni! Köszönöm, hogy vagytok nekem, miattatok érdemes írni, az írás pedig egy nagyon felemelő dolog! J
Mivel elég sok volt a kihagyás, úgy döntöttem készítek egy kis összefoglalót fejezetenként, ez nekem is nagy segítség, ti pedig tisztázhattok magatokban pár elfelejtett dolgot!
Tehát… Mi történt eddig?

  1. fejezet (Merengő): Lane Parker a 17 éves chicago-i lány kómába esik miután elütötte egy autó. Hallja szülei és öccse (Peter) hangját, és nagyon szeretne visszatérni hozzájuk, de nem tud. Ekkor meghall egy idegen hangot, akit megkér, hogy segítsen neki hadd lássa ismét családját. A titokzatos hang először meglepődik, majd gúnyos kacaj kíséretében teljesíti Lane kérését. Amikor azonban Lane beszélni próbálna családjával kiderül: ez csak egy álomkép, a hang tulajdonosa ugyanis nem más, mint Joe Black, a Fekete Angyal, a halál. Joe alattomos húzásával belekényszerítette Lane a Fekete Angyal szerepébe, hogy cseréljen vele helyet. Lane szenved fent a Mennyországban, nem találja a helyét. A Fekete Angyal bélyege miatt a többi angyal nem keresi a társaságát, csak egy őrző angyal Alyssa áll vele szóba, akivel Lane örök barátságot köt. Fenti élete során megismeri a Menny és a Pokol urát, akinek neve mindenki számára ismeretlen.
  2. fejezet (A múlt árnyéka): Lane egy magányos felhőn ülve idézi fel magában az átváltozása után történt eseményeket. Joe elmesélte neki Brühosz átkát, miszerint: az ősi angyal-világban az angyalok külön kasztokban éltek, és így irányították a Földet. Valakik az időjárásért, valakik az emberek őrzésért és valakik a halálozásért voltak felelősek. Egy Brühosz nevű angyal (aki halálozásért volt felelős), megszegve a szabályokat beleszeretett egy földi lányba, és felfedte magát előtte. Ő ( a Menny és a Pokol ura ) ezért megbüntette, eltiltotta a lánytől, a munkájától, a lányt pedig a Mennyországba vitte, ahová Brühosznak nem volt bejárása. Brühosz ezért fellázadt, és hatalmas harcok után Ő száműzte a Földre, szárnyait leszakította ami helyett fekete nőtt vissza, ahol céltalan gyilkolászásba kezdett, ezért végül Ő kénytelen volt megölni. Lelkét a Pokol egy olyan részében rejtette el, ahol senki sem találja meg. Halála után új angyalt teremtettek, akinek szintén fekete szárnya nőtt vissza, de csak annak az egyetlen angyalnak akit Brühosz helyett teremtettek, és az angyalok ezt tekintették Brühosz átkának. ( Fekete Angyal= Brühosz átka, így senki nem akart beszélni a Fekete Angyallal.)
  3. fejezet (Sorsunk: Alyssa, Lane legjobb-(és egyben egyetlen angyalbarátnője) próbálja optimizmusra bírni Lane-t, hogy fogadja el a szerepét, és támogatja őt. Lane a beszélgetés végén meghallja a hangot, ami mindig arra hívja fel a figyelmét, hogy valaki haldoklik, tehát le kell mennie érte a Földre. A bőre ilyenkor égetni kezd, és meghallja a sok szenvedő ember halálért való imádkozását.
  4. fejezet (Végső pillanat): egy haláleset teljes részletezése. Hogyan juttatja el Lane a lelket a Mennyországba, és hogyan reagál az ember. Minden lélek miután kikerül a földi testből csillogni kezd, annak fejében, hogy mennyire boldog.
  5. fejezet (Felgyúl a fény): Lane miután felhozta egy férfi lelkét, Ő ellenőrzi, és eldönti hogy a ember lelke hova kerül a Mennybe, vagy a Pokolba. Mivel Lane egy olyan férfi lelkét hozta fel, aki szenvedett és öngyilkosság miatt halt meg, jóleső érzés járta át a szívét, amikor a férfi lelke ragyogott a boldogságtól. Ő elmondja Lane-nek, hogy büszke rá, és szeretné ha nem adná fel, mert szükség van rá, és majd szépen lassan mindenki megbékél a helyzettel. A fejezet végén Ő megmutatja Lane-nek, hogy az egyik hajtincse bebarnult, ami még soha nem fordult elő a Fekete Angyalnál, tehát azt jelenti, hogy Lane elindított valami új dolgot a fenti világban.
  6. fejezet (Különös hírek): Két hónap elteltével Lane fakulásnak induló tincse egyre világosabb lett. Úgy tűnik megtalálta a helyét, nem olyan mint elődei. Minden felhozott lélekkel váltott pár szót, és egyre több angyal állt vele szóba. Egy nappal halálának 50. évfordulója előtt meglátogatja Petert (aki persze nem látja őt), aki már 60 éves, és feleségével él, van egy felnőtt lánya, Mary. Alyassa Mary őrangyala. Peter még mindig nagyon szomorú Lane halálának évfordulója miatt. Lane megtudja Alyssától, hogy Joe hazudott neki, mert ő nem átvétellel került a Fekete Angyal szerepére, hanem Ő teremtette miután elődei fellázadtak. Lane meglepődik.
  7. fejezet (Ajándék): Lane és Alyssa azon tanakodnak vajon miért hazudott Joe Lena-nek. Lane megtudja, hogy miután Brühosz meghalt, az angyalok között az a hír járta, hogy amit felhozott a Földről erő, képes legyőzni a leghatalmasabb angyalt is, tehát Ő-t is. Ez az erő pedig a szerelem. Lane azt is megtudja hogy Naomi miatt (Brühosz szerelme) öldökölt Brühosz, és miután visszatért, már nem volt makulátlan: ajka vörös volt a sok vérontástól. A Fekete Angyal le tudná győzni Ő-t, csak akkor Ő-nek segített a többi angyal. Ezután színre lép Ő, aki bejelenti, hogy Lane kap egy évet ajándékba a Földön emberként. Régi külsejével, csak új lakhelyen, új szülőkkel, új életkörülményekkel. Egy feltétel: nem találkozhat Peterrel.
  8. fejezet (Szívdobbanás): Ő beviszi Lane-t a tanácsra, ahol mindenki engedélyezi Lane egy évét a Földön. Lane elbúcsúzik a Mennyben a szüleitől, majd Alyssától is. Ő egy különös varázslat segítségével átveszi Lane fekete szárnyait, így ezalatt az egy év alatt ő lesz a Fekete Angyal is egyben. De ez nem mehet huzamosabb ideig, ezért kapott „csak” egy évet. Elkezdődik Lane útja a Föld felé.
  9. fejezet (365): Lane megérkezik a Földre úgy lakhelyére, új családjához. Szülei Stephan és Sarah Smith. Visszakapja régi külsejét, érzéseit, és ettől nagyon boldog lesz. Valamint kap egy levelet Ő-től, amit tovább folytathatnak, és Alyssával is beszélhet.
  10. fejezet (Érkezés): Lane teljesen el van ragadtatva az új szüleitől, az új háztól, egyszóval az új életétől. Reggel iskolába indul, ahol megismeri az igazgatónőt, Mrs. Andersont, a portást Mr. Fitzert valamint az is kiderül hogy perfektül tud franciául.
  11. fejezet (Újonc): Lane megismeri Alexát, és tudja, hogy ők jó barátnők lesznek, ő lesz a padtársa is. Alexa jóvoltából megismeri az osztályt az iskola rendjét, a tanárokat, és a diákság hierarchiáját. Nem elhanyagolható tényező, hogy megtudja ki tetszik Alexának (Brain), valamint meglátja felettébb jóképű barátját, Michaelt, aki egészen megtetszik neki… J
  12. fejezet (Tátongó űr): Délutánra Alexa fagyizni hívja Lane-t Brain cukrászdájába. Lane igent mond, azt azonban elfelejti, hogy hétfőnként balett-órája van Chicago-ban (mert már kiskora óta balettezik). Stephannal elindulnak Chicagoba. Stephannak ott munkaügyeket kell intéznie, és addig Lane elmegy fagyizni. Útközben azonban meglátja a temetőt, és eszébe jut, hogy megnézi a saját sírját. Amikor megtalálja és nézegeti arra téved Peter, aki azt hiszi megőrült, hogy saját nővérét látja saját nővére sírjánál. Ebben a pillanatban villámlik egyet, Lane pedig érzi: rosszat tett.
  13. fejezet (Mélypont): Lane és Peter beszélgetése. Lane-nek sikerül elhitetnie Peterrel, hogy ő nem Lane Parker, aki lemondóan sóhajt. Elmondja Lane-nek, hogy mennyire hiányzik neki a testvére és mennyire sajnálja, hogy nem mondhatta el neki, hogy mennyire szereti. Lane összetörik.
  14. fejezet (Dreams): A temetőből kiérve, összetörten sírt a bejáratnál, amikor Stephan visszatért, és hazavitte, így nem mentek a balett-órára sem. Lane azt hitte Stephan tisztában van a dolgokkal, később azonban kiderült, hogy ez nem így van, asztma-rohamra fogta Lane „rosszullétét”. Hazaérve Lane levelet ír Ő-nek, hogy bocsánatot kérjen. Majd eszébe jut Alyassa meghívása, így együtt elmennem a cukrászdába, melynek neve: Dreams. Hazaérve válaszlevelet talál Ő-től, amiben megtudja: nem haragszanak rá, mert nem az ő hibája volt, hogy bement a temetőbe, hanem egy ismeretlen erő sarkallta erre.
  15. fejezet (Meglepetések): Alyssa is írt neki egy levelet, erre is válaszol. Majd miután úgy érezte megnyugodott, gondoltam elmegy az uszodába, (mivel előző életében aranyérmes úszóbajnok volt) és feleleveníti az elmúlt életét. Az uszodában, ahogyan bele ugrik a vízbe azonban rájön, hogy elveszítette ezt a képességét, és kis híján belefullad a medencébe, de Michael (igen, a jóképű :D) kimenti őt, és beszélgetni kezdenek.
  16. fejezet (Kezdődik az élet): Az uszodából hazaérve Lane-t szülei idegesen fogadják, nem értik mi ütött lányukba, miután tudja: víziszonya van. Miután rendeződnek a dolgok Sptephan visszaadja Lane-nek a laptopját. Lane fellép Facebook-ra, ahol látja hogy többen is ismerősnek jelölték köztük Michael is.
  17. fejezet (Félelem nélkül): Elmélkedő rész. Lane tisztázza magában a történteket, és eldönti: nem fog félni, és mindent megtesz hogy kihasználja ezt az egy évet, nem tart a rá váró veszélyektől, és megoldja a megoldatlan problémáit.



18.                      fejezet – Távoli rejtély

coming soon…
next weekend! :D

1 megjegyzés:

  1. Szia Prue!

    Azt hiszem, jól jött ez a kis összefoglaló, nagyjából a helyére kerültek a fejemben a dolgok. Várom a 18. részt! :P :D

    XX

    VálaszTörlés