A legjobbak, akiknek érdemes volt írni! <3

7. fejezet - Ajándék

"Al meglepődve nézett rám.

- Persze, hogy az. Ő volt az első, aki aljasságait nem felesleges öldökléssel vagy hatalomra törési vággyal váltotta ki, hanem azzal, hogy egy Földit állított a helyére.

Kővé dermedtem.

- Azt mondta… Azt mondta hogy őt is… Így verték át.

Alyssa szomorúan nézett rám."

- Akkor hazudott neked… - suttogta.

- De miért? Mi volt az oka?

- Nem tudom… Talán csak szépíteni akart a helyzeten.

Remek. Fel sem fogtam, hogy mi történik, annyira meg voltam lepődve.

- Tudod.. – hallottam meg Alyssa hangját újra. – Joe nem mert szembeszállni Ő-vel… de az elődei igen. Brühosz halála utána az a hír járta, hogy ez az erő, amit a Földről felhozott, és amit mi csak lent láttunk eddig, képes elpusztítani a legnagyobb angyalt, tehát Ő-t is.

- Milyen erő? – kérdeztem értetlenül.

- A Szerelem. – mondta. – Amikor Brühosz sokat időzött a Földön beleszeretett abba a lányba. Azt hiszem Naomi – nak hívták. Nálunk tiltott dolog kapcsolatba kerülni Földiekkel, ezt te is tudod. De Brühosz felfedte magát, megszegve ezzel a legnagyobb szabályt. Te is hallottad már, hogy miket tett, amikor Ő eltiltotta Naomi – tól.

Bólintottam.

- Amikor visszatért ide látták, hogy megváltozott. Nem ragyogott már, és nem volt makulátlan. Vörös volt az ajka és a szeme is az emberi vér felesleges ontásától. Csak hatalmas harcok árán tudta Ő legyőzni. Az angyalok tudták, hogy ha nem segítenek, ma valószínűleg Brühosz lenne hatalmon. – kék szemei csillogtak a könnyektől. – Akkor pedig mind meghalnánk.

Dermedten ültem ott.

- Akkor ez azt jelenti, hogy a Fekete Angyal képes legyőzni Ő-t? – értetlenkedtem.

- Igen. – válaszolt Alyssa. – Amikor Brühosz lelkét megsemmisítették, mindent ami maradt belőle a legtávolabbi részben zárták el a Pokolban. Tudjuk, hogy már nem térhet vissza, de jobb félni, mint megijedni. Ezért nem állnak veled szóba a többiek… Mert félnek Tőled. Brühosz átkának tartják a Fekete Angyalt, aki elpusztíthatatlan. Hisz hallhattad, megölték, és új termett helyette. És most, hogy elkezdődött ez az átalakulás rajtad, mindenki bizakodik. Én szeretlek, Lane… És ezen nem változtat semmi! – mondta elcsukló hangon.

Úgy érzetem, mintha a szívem borsónyira facsarodott volna össze.

- Én is szeretlek, Al. – mondtam rekedten. – Nagyon félek…

Alyssa szorosan átölelt.

- Nem kell félned. – mondta. – Én itt vagyok, melletted állok. És rövidesen mindenki melletted fog, hidd el. Ő is velünk van. És együtt sikerülni fog. – mondta, még mindig szorosan ölelkezve ültünk ott.

Arcomról egy könnycsepp gördült le, s rápottyant a felhőre.

- Jaj, lányok… Mi ez a szomorúság? – hallottuk meg Ő hangját, s felé fordultunk. Lassan elénk sétált, majd leült.

- Nem vagyunk szomorúak… - mondtam. – Csak megtudtam pár információt, ami eléggé felzaklatott.

- Hát igen. – tűnődve nézte az arcomat. – A múlt mindenkire hatással van, drágám. A lényeg az, hogy soha nem szabad félni. Ahogy Alyssa mondta: mi itt vagyunk. – mondta, s elmosolyodott.

Ez mindig megnyugtatott.

- Köszönöm. – mondtam.

Ő mélyen a szemembe nézett.

- Tudod, igazából hozzád jöttem. Van számodra egy kis meglepetésem.

Alyssa szeme felragyogott, én pedig kíváncsian vártam.

- A Tanáccsal úgy döntöttünk, hogy a kitartó munkádért, és igyekezetedért megjutalmazunk. – mosolygott. – Ezért… úgy határoztunk, hogy kapsz tőlünk ajándékba egy évet…

Lélegzetvisszafojtva vártam a választ.

- … amit…- húzta az időt. – A Földön tölthetsz! – kiáltotta el magát.

Alyssa örömujjongásba és táncba kezdett, én pedig értetlenül ültem ott.

- Mi…? – kérdeztem.

Ő elnevette magát.

- Én fogom átvenni a szerepedet egy teljes évig, míg te EMBERKÉNT élhetsz lent a Földön egy évet, szintén emberbőrbe bújt angyalokkal, akik erre az időre a családod lesznek.

Az állam is leesett.

- Egy kikötésem lenne. – folytatta, s arca komolyra váltott. – Nem beszélhetsz Peter – rel. Remélem megérted, hogy miért. Nem szabad tudnia ezekről a dolgokról.

Még mindig alig bírtam felfogni, amit mond. Hatalmas öröm lett rajtam úrrá, s mosolyomat nem tudtam lemosni magamról.

- Ez hogy lehetséges? – kérdeztem. – Mármint, hogy Ön lesz a Fekete Angyal?

- Nem én leszek a Fekte Angyal.. – mondta. – Továbbra is te maradsz, csupán átveszem a szereped egy bizonyos időre. Igen, Fekete Angyalként fogom vezetni a dolgokat, de etől a lelkem a lelkem marad, ugyanúgy, mint neked, csak megkapom a képességeidet.

- Ez hihetetlen! – ujjongott Alyssa, majd mosolya le is hervadt. – De ez azt jelenti, hogy egy évig nem találkozhatunk?

- Igen. – bólinott Ő. – Lane teljes kapcsolata megszűnik ezzel a világgal, persze csak egy évig.

Szomorúan pillantottam Alyssára, aki szelíden mosolygott rám.

- Látod? Megmondtam, hogy olyanra vagy képes, amire előtted még senki sem…

5 megjegyzés:

  1. Szia Prue!

    Úristen úristen úristen... Lane 1 évig a Földön lehet emberként:D Igazán megérdemelte! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit is kezd a földi élettel... bár igen, ezeknek is vannak hátrányai: nem találkozhat barátnőjével 1 teljes évig..

    Viszont szerintem azt a szabályt megfogja szegni miszerint: nem beszélhet Peter-el... Na jó ez csak egy feltételezés.. igazából semmi elképzelésem sincs mi fog történni a továbbiakban vagy, hogy mit kezd az 1 évnyi földi élettel, de azt biztos, hogy élvezni fogja és kihasználja minden percét:)

    Szóval várom a következő fejezetet!:)
    Addig is puszillak:)
    Jess:*♥

    VálaszTörlés
  2. Szia Prue!
    Hűűű! 1 év a földön. Kíváncsi vagyok Lane mitfog kezdeni azzal az egy évvel. Szerelmes lesz talán....Remélem nem fog butaságot csinálni. Már nagyon várom a következő fejezetet. Ja és ez a rész is nagyon tetszett. :D
    xoxo

    VálaszTörlés
  3. :D köszönöm lányok, örülök hogy tetszett nektek. :))

    VálaszTörlés
  4. szia :)
    ez de szar, nem találkozhat Peterre, közben tuti bele fog szeretni vkibe, aztán meg el kell hagynia, azt én már előre tudom, miért csinálod ezt? én már most tudom, hogy fájni fog
    amúgy jó volt a fejezet, egész a végéig
    várom következő részt
    bocsi a kritikáért
    pusszancs

    VálaszTörlés
  5. :D szia, egyáltalán nem haragszom a kritikáért, inkább örülök neki :) Az, hogy mi várható, pedig majd kiderül :) Szerintem nem számítatok rá :D Puszi, Prue

    VálaszTörlés